-
by redaktor
- 29Březen 2019
-
0 Comment
Když se předává gurmánská štafeta
Jak se může stát, že na jídelním lístku zůstává stále stejné jméno šéfkuchaře, ale přitom starost o gurmánské chutě hostů a provoz hotelové kuchyně spadá do rukou jiné osobnosti? Jak je to možné?
Jméno Jiřího Švestky je nerozlučně spjato s novodobou historií hotelu Horizont od roku 1994, kdy začal Jiří Švestka starší šéfovat tamní kuchyni. Štamgasti sem roky jezdí s neochvějnou jistotou, že nabídka tamního menu nezklame jejich gurmánské chutě. Není proto divu, že se z občasných návštěvníků časem stali věrní hosté, kteří se do Horizontu vracejí se stejnou pravidelností jako se jaro střídá s létem a podzim mění v zimu. Navíc s sebou přivážejí i své rodiny a známé. Možná i proto, jistota komfortního zázemí a skvělých chutí je hodnota, která se nevyčerpá.
Nicméně, abychom Vás s řešením nenapínali příliš dlouho: koncem loňského rohu se Jiří Švestka starší rozhodl pro zásadní změnu, začal si užívat dnů volna a zasloužené penze. Našel i svého pokračovatele, syna Jiřího, kterému předal pomyslné kuchařské žezlo v hotelu Horizontu. Máme proto radost, že můžeme oznámit, že osvědčená tradice a kvalita, si v zázemí kuchyně Hotelu Horizont rozehrají novou partičku. A že se tím pádem máme na co těšit.
Skvělou zprávou je i to, že se pan Jiří Švestka starší s námi zde bude i i nadále dělit o své zkušeností a recepty. Už jsme zvědavi na jeho další postřehy…
www.hotelhorizont.cz