Tip na rodinný víkendový výlet do Plzně

Plzeň je stvořená pro aktivní i poznávací víkend pro celou rodinu. Zpříjemněte si čekání na příchod opravdového jara a užijte si v Plzni společně s dětmi pohyb, zábavu i poučení.

V kulturním centru DEPO2015 se děti atraktivní formou naučí, jak správně zacházet s penězi, což se jim v životě určitě bude hodit! Světem financí děti od 7 let provede nová výstava Jak se točí peníze. V simulované herně dostanou svoji platební kartu s virtuálními penězi a budou trénovat, jak s nimi zacházet v reálném životě. Mohou nakupovat, plněním úkolů vydělat další peníze a ty investovat nebo třeba darovat na prospěšnou věc. Unikátní expozice je otevřena do 18. dubna, od pondělí do pátku od 13 do 19 hodin a o víkendu od 10 do 18 hodin.

Novinkou v Techmanii, tradičním plzeňském „taháku“, je dobrodružná expozice Pod hladinou. Jaké to asi je, vytvářet vlny, vodní víry nebo tsunami, řídit loď plavebními komorami či utéct z potápějící se lodi… Přijďte si to do Techmanie vyzkoušet od 8:30 do 17 hodin během všedních dnů, od 10 do 19 hodin v sobotu a od 10 do 18 hodin v neděli, o svátcích a prázdninách! Prostřednictvím 14 interaktivních exponátů umístěných ve velkých přepravních kontejnerech zjistíte, jaké síly na moři působí, kde a jak vznikají, jak ovlivnily námořní historii a mnoho dalšího.

Plzeňská zoologická zahrada pravidelně patří mezi deset nejnavštěvovanějších turistických cílů v České republice. Návštěvníky láká na velikou rozmanitost a velký počet chovaných druhů zvířat. Žirafy, nosorožci, lvi, tygři, medvědi, tučňáci, plameňáci, klokani, zebry, krokodýli a třeba i pro někoho obyčejná domácí zvířata na statku Lüftnerka jsou hlavními hvězdami pestré nabídky plzeňské zoologické zahrady. Mezi zajímavé expozice patří Svět v podzemí a Království jedu, pavilon otevřený v roce 2015, ve kterém uvidíte nejjedovatější hady světa. Součástí zoo je botanická část s meditační Japonskou zahradou.

Více plzeňských atrakcí a informací najdete na  www.plzenprodeti.cz nebo www.visitplzen.eu