Ochutnejte Česko!

Léto je doba cestování a poznávání. Ti z vás, kteří zůstanou přes léto v Česku určitě budou chtít jít vstříc zajímavým zážitkům, a k těm určitě patří poznávání hradů, zámků i přírodních krás. Nesmíme však zapomenout ani na zážitky gastronomické.  Dobré jídlo a dobré pití je přeci jedním z největších lidských požitků.

Samozřejmě, že v létě volíte spíše lehká jídla, na dovolené i jídla rychlá. Kam však zajít na oběd, či večeři, když už budete mít všech těch pizz a párů v rohlíku dost a dostanete chuť na něco domácího z široké nabídky české kuchyně? Máme pro vás tip: Podívejte se na webové stránky www.czechspecials.cz .  Projekt Czech Specials je společným projektem agentury CzechTourism  Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace hotelů a restaurací ČR a již od roku 2009 si klade za cíl zvýšit povědomí o naší regionální gastronomii  a  marketingově podpořit restaurace, které nabízejí tradiční českou kuchyni. Na webových stránkách najdete seznam certifikovaných restaurací, které dobře vaří tradičním i moderním způsobem české národní i regionální pokrmy. Restaurace jsou umístěny v přehledné mapce, u každé restaurace pak naleznete otevírací dobu a několik fotografií. Certifikované restaurace jsou po celé republice, ve městech, na horách i u vody, takže máte z čeho vybírat. Na jídelním lístku by certifikované restaurace měly mít minimálně jednu polévku a dvě hlavní jídla české kuchyně dle Czech Specials. Většinou jsou v nabídce i některá sladká jídla, jako jsou ovocné knedlíky, plněné taštičky nebo dukátové buchtičky, takže budou určitě spokojeny i vaše děti. V certifikovaných restauracích můžete ochutnat i různé zajímavé regionální speciality.

Nezapomeňte tedy, uvidíte-li na svých cestách po Česku v restauraci modré kulaté logo s nápisem  Czech Specials, jedná se o restauraci, která byla certifikována jako kvalitní restaurace, která dobře vaří speciality české regionální kuchyně.

Pojďme ochutnávat Česko!