Rodinné pořady FOK

Česká hudební esa – hravá interaktivní výprava po stopách našich skladatelů

sobota 31. 8. 12,00 – 18,00 a neděle 1. 9. 10,00 – 16,00

Kostel sv. Šimona a Judy

Víte, kdo jsou největší česká esa klasické muziky a hlavně proč? Vydejte se na interaktivní putování kostelem sv. Šimona a Judy a budete vědět všechno! Při hravé bojovce se důkladně seznámíte s Bedřichem Smetanou, Antonínem Dvořákem, Leošem Janáčkem a Bohuslavem Martinů.

Vyzkoušíte si, jak hudba vzniká, jak reaguje na různé inspirace, jak se na ni tvoří výtvarná díla a samozřejmě si poslechnete nejslavnější melodie našich rodáků. Kromě dobré muziky na vás čeká herna bicích nástrojů Indiánů z Nového světa, lesní dobrodružství s liškou Bystrouškou a další zvířenou, připomenutí slavné věštby z Vyšehradu, a taky alespoň jeden poločas fotbalu…

Bojovka je určena pro děti od 5 do 10 let. Vstup na trasu každou půl a celou hodinu (poslední vstup 1 hodinu před koncem programu). Délka hry cca 1 hodina.

Vstup zdarma – rezervace míst na e.kolkova@fok.cz, vstup možný i bez rezervace dle aktuální obsazenosti.

https://www.fok.cz/cs/ceska-hudebni-esa

https://www.facebook.com/events/344078256524203/

 

Do Smetanky nejen za Smetanou – komentovaný rodinný koncert

2. 9. 14,00 – 15,30

Smetanova síň, Obecní dům

Oslavou a dárkem k prvnímu školnímu dni bude mimořádný koncert v nádherné Smetanově síni Obecního domu. Malým i velkým posluchačům představí Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK pod taktovkou Tomáše Braunera čtyři nejvýznamnější české skladatele. Hudba Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka a Bohuslava Martinů bude doplněna vyprávěním Jana Ciny, vizuálními efekty a také zapojením publika. Koncert je určen pro zvídavé děti od 5 do 10 let a jejich neméně zapálený doprovod.

Vstupné: 80,-

https://www.fok.cz/cs/do-smetanky-nejen-za-smetanou-aneb-ceska-hudebni-esa

https://www.facebook.com/events/2295608784085991/

Vstupenky v pokladně FOK v Obecním domě nebo na www.fok.cz