Projděte si s dětmi trasu Skrytých příběhů Sametová revoluce a prožijte 17. listopad 1989 na vlastní kůži

Tvůrci geolokační hry Skryté příběhy připravili pro děti, dospělé i celé rodiny unikátní prožitek k výročí 17. listopadu. Mobilní aplikace Skryté příběhy nyní obsahuje novou pražskou trasu s názvem Sametová revoluce, na které můžete prožít revoluční atmosféru slavné studentské demonstrace z roku 1989 a zprostředkovat tak dětem atraktivní formou významné okamžiky našich novodobých dějin. 

Jak se vydat na trasu? Stačí si do mobilního telefonu stáhnout aplikaci Skryté příběhy, registrovat svůj tým a vydat se na cestu. Trasa Sametová revoluce je dlouhá pět kilometrů, jako všechny Skryté příběhy je k dispozici zdarma a vede přesně po stopách průvodu, který šel 17. listopadu z Albertova na Vyšehrad a na Národní třídu.

Co vás čeká? Jedenáct zastavení s vyprávěním a šifrovacími úkoly. Trasa je určena dětem zhruba od osmi let, ale i dospělým, ať už revoluční časy zažili nebo ne. Jistě ji ocení učitelé. Je doporučeno vyjít na trasu před čtvrtou hodinou, protože hřbitov na Vyšehradě, kde je umístěna jeden z úkolů, v pět hodin zavírá. S hlavní hrdinkou trasy, studentkou Aničkou, v sugestivním audio podání herečky Štěpánky Fingerhutové prožijete počáteční váhání, zda má demonstrace smysl i závěrečné brutální policejní násilí a uvědomění, že komunistický režim je opravdu nesvobodný a že je čas projevit občanskou odvahu. Náčelníka pražské StB Bytčánka ztvárnil skvělý Vasil Fridrich. Autorkou trasy je kmenová scenáristka Skrytých příběhů Petra Svoboda. Trasa je v Praze už v pořadí třicátá šestá a její vznik podpořil Magistrát hlavního města Prahy.

Více informací a aplikace ke stažení jsou na www.skrytepribehy.cz.