A přece se učí!

Koncert v sobotu 20. února jako poděkování všem, kteří pečují o vzdělání

Odehraje se tuto sobotu – 20. února – od 20.15 na obrazovkách České televize (stanice ČT art) a také na Facebooku a YouTube České filharmonie, konkrétně zde: https://youtu.be/6TZL4a2uTLI .

Celý večer bude věnovám všem žákům a studentům, jejich učitelům, rodičům, prarodičům, ale také trenérům, sbormistrům, vedoucím zájmových kroužků atakdále, prostě všem, kteří i v dnešní zapeklité době nevzdali boj o hledání toho, co pro nás vzdělání může znamenat a jaké mohou být podoby vzdělání, které nás v životě posouvají někam dál…

Na pódiu Dvořákovy síně Rudolfina se potká orchestr jménem ČESKÁ STUDENTSKÁ FILHARMONIE sestavený z mladých lidí, některým je třeba jen 16 roků. Hudbu s nimi budou vytvářet dva dirigenti – jejich stálý podporovatel Marko Ivanović a pak šéfdirigent České filharmonie Semjon Byčkov, který se před mladý orchestr postaví vůbec poprvé. Naši hudebníci připravili krásný a pestrý program s hudbou Antonína Dvořáka, Giuseppe Verdiho, Richarda Wagnera, Ludwiga van Beethovena, Leoše Janáčka a Josefa Suka. Máme se na co těšit!

Večerem nás provedou moderátoři Alice Nellis a Karel „Kovy“ Kovář

Videopozvánku ke koncertu najdete zde: https://www.facebook.com/ceskafilharmonie/videos/242325480763284

Další informace o skladbách a účinkujících zase tady: https://www.ceskafilharmonie.cz/koncert/25669–a-prece-se-uci/