GALINA MIKLÍNOVÁ: MUZEUM LICHOŽROUTŮ – VSTUP VÍTANÝ!!!

GALERIE VILLA PELLÉ, 4. 12. 2020 – 23. 5. 2021

Po měsících samoty se Lichožrouti ve Ville Pellé dočkají návštěvníků

Veřejnosti se opět otevírá ve Ville Pellé výstava Galiny Miklínové s názvem Muzeum Lichožroutů – vstup vítaný!!!. Multimediální retrospektiva originální ilustrátorky, výtvarnice a filmařky zve malé i velké návštěvníky do světa Lichožroutů, jejichž příběhy vytvořila spolu s básníkem Pavlem Šrutem.

Vesměs sympatičtí pletení rošťáci, kteří se stali nepřehlédnutelným a univerzálním knižním i filmovým fenoménem, však nechají prostor i pro další povedená dítka své stvořitelky. Návštěvníci se na výstavě setkají i s populárním Vombatem Jirkou a Cílovníky Evy Papouškové a s „klanarády“ klanu H2O – Hugem, Hubertem a Ofélií z oblíbených knih Petra Stančíka. Dále se Šrutovým Kokosovým dědkem, panem Kdybychem, Myšutem a jinými. A také s Péťou Fotkou a Kanafáskem.

Výstavu je možné navštívit pouze do 23. května. Až do konce výstavy galerie prodlužuje otevírací dobu, mimořádně ji bude možné navštívit každý den od 11.00 do 18.00 hodin. I ve Ville Pellé platí proti epidemiologická opatření, včetně omezeného počtu návštěvníků. Doporučujeme zakoupení vstupenek předem na konkrétní hodinu v síti GoOut https://goout.net/cs/listky/galina-miklinova-muzeum-lichozroutu-vstup-vitany/cfgi/.  Více informací na https://villapelle.cz