SOUTĚŽ o 3 dvouměsíční kúry CEMIO KAMZÍK

Vyhrajte přípravek pro zdravé klouby celé rodiny!

Bolesti kloubů trápí nejen nadšené sportovce, kteří během častého cvičení zatěžují pohybový aparát, ale jdou ruku v ruce i s pokročilým věkem – s přibývajícími roky totiž ubývá v těle kolagen. Problémy s klouby se ale bohužel nevyhýbají ani mladším věkovým skupinám. Rizikovou skupinu tvoří adolescenti s úrazovou anamnézou a potíže mohou mít i dospívající, u kterých vzniká bolest v období jejich rychlého růstu (růstového spurtu).

„Kosti obecně rostou rychleji a ostatní složky jako vazy, šlachy a svaly musejí v této soutěži postupně dotahovat. Pokud se k tomu přidá i časté nadměrné zatížení při sportovních aktivitách, objevuji se potíže s osou páteře, bolestivost kolen a podobně,“ vysvětluje MUDr. Pituch. Vždy je potřeba začít s úpravou režimu, nastavením vhodné rehabilitace a samozřejmě je zapotřebí aktivní přístup samotného adolescenta, což nebývá často jednoduché. „V těchto případech lze jako podpůrnou terapii doporučit i užívání kolagenových přípravků. Většinou doporučujeme tuto terapii pacientům od 12 let věku,“ dodává lékař.

Dopřejte proto svým kloubům úlevu díky kolagenu v přirozené podobě.

Kolagen je hojně zastoupenou a důležitou částí lidského organismu. Je to bílkovina a jeho úlohou je zajišťovat stabilitu a pružnost tkání. Tvoří cca 10 % celkové hmotnosti lidského těla. Existuje 27 typů kolagenu. Nejčastější je typ I (obsažen v kostech, kloubech, zubech, šlachách a kůži), který zaujímá až 90 %, a dále pak typ II (obsažen v chrupavkách). Přípravky s kolagenem se dělí v zásadě do dvou skupin: na želatiny a preparáty obsahující hydrolyzované kolageny, tedy kolagenní peptidy, a na ty, co obsahují kolageny v přirozené podobě, jež si zachovává původní strukturu v podobě trojité šroubovice. Druhý jmenovaný přírodní kolagen vede proto k úpravě tolerance imunitního systému vůči vlastnímu kolagenu a zabraňuje jeho poškozování při patologických procesech. 

Pomozte organismu v samoozdravném procesu

Kolagen v přirozené podobě užívaný ústy pomáhá tedy v samoozdravných procesech těla. Přípravek Cemio Kamzík, vyráběný ve Švýcarsku v renomované farmaceutické továrně, obsahuje kolagen v přirozené podobě, a to jak typu I, tak i typu II, a navíc také důležitý vitamin C, který podporuje správnou tvorbu kolagenu v organismu a má řadu dalších pozitivních vlivů na naše zdraví.

Co obsahuje přípravek Cemio Kamzík?

a) Chondroitin sulfát + Vitamin A

b) Glukosamin sulfát + Vitamin B

c) Kolagen typu I + Kolagen typu II + Vitamin C

Správnou odpověď i více informací o produktu najdete na www.cemio.cz

Odpověď pošlete na e-mailovou adresu soutez@sdetmivpraze.cz nejpozději do 10.6. 2021. Pátá, patnáctá a třicátá správná odpověď vyhrává.